Glad dreng

Sådan underviser du i sommervarmen

To konkrete aktiviteter hvor du kommer ud og bruger de gode vejr i danskundervisningen og styrker børnenes indlæring.

Endelig er sommeren kommet og solen skinner fra en skyfri himmel. Men høj bagende sol og dejlige temperaturer er ikke altid godt nyt for undervisere og elever. Manglende solafskærmning ved vinduerne, dårlig isolering eller elendig ventilation omdanner mange klasselokaler til saunaer i de varme måneder. Sveden driver af både voksne og børn og alle har svært ved at koncentrere sig.

Udfordring med indeklima 

Mange danske skoler har problemer med indeklimaet. Og det bliver forstærket, når temperaturerne samtidig stiger. En undersøgelse fra DTU fra 2016 viser, at op mod 60 pct. af klasseværelserne i de danske skoler har så dårligt indeklima, at der nedsænker indlæringsevnen dramatisk.

Det kan naturligvis hjælpe at lufte ud og lave gennemtræk. Men i mange klasseværelser er det ikke en mulighed pga. af larm fra skolegården eller de andre klasselokaler.

Gå udenfor

Den nemme løsning er derfor at gå udenfor og bruge det gode vejr som medspiller i stedet for en modspiller i undervisningen. Hvis du så tilmed kombinerer dine udendørsundervisning med leg og bevægelse, styrker du tilmed børnenes indlæringsevne. Alle ender med at få noget godt ud af dagen.

To konkrete aktiviteter

Her er to gode aktiviteter, du kan bruge som supplement til danskundervisningen og lave et godt break, når det er varmest.

 

Mere inspiration?

Hvis de to aktiviteter ikke lige passer til dig eller du har brug for inspiration i andre fag, så har vi +150 aktiviteter på GoKids som kan bruges udenfor. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv