Kondition er vigtigt

I de seneste år har børn og unges kondition blevet dårligere og dårligere.

Blandt andet vi viser en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen at kun 26% af 11-15 årige lever op til anbefalingen om mindst 1 times bevægelse om dagen, og her snakker vi om moderat til høj intensitet.

Hvorfor betyder det så egentlig noget? Ja, det betyder noget, da et højt kondital har en betydning for om vi har lyst til at fortsætte med at motionere når vi bliver ældre, og fasteholde en god kondition.

I undersøgelsen fremgår det også at det primært er i weekenderne at aktivitetsniveauet falder og at unge ikke er motiverede af sundhed som et mål, men at have det sjovt sammen med vennerne.

Hvis man kigger på spil til Playstation, Computer og iPads så spiller de ind i de samme motivationsfaktorer, inklusiv gamification hvilket Seppo.io har skrevet en interessant artikel om.

Aktive spil kan hjælpe unges kondition

Det interessante er hvis de to verdener kan kombineres således at der skabes et spil hvor de unge igennem et aktivt spil opnår de samme motivationsfaktorer som i dag opnås ved de stillesiddende aktiviteter.

Der har heldigvis været flere forsøg på netop at kombinerer disse to, hvor det mest succesfulde har være Pokemon Go. Her skulle de unge ( og ældre ) ud og finde figurer i en augmented reality og finde pokemons. De kunne dele disse oplevelser med deres venner.

Hos GoKids arbejder vi med aktive ture som en et spil, hvor eleverne finder forskellige poster og kan svare på spørgsmål. Det gælder om at få fleste rigtige svar og gøre det hurtigst muligt.

Både under selve turen og efterfølgende kan man se hvordan man klare sig på turen. Ud over det sociale aspekt og legen er der mulighed for at indarbejde lærende aspekter igennem spørgsmål med flere svarmuligheder.

Hvis du er interesseret i at høre mere om aktive ture så tag gerne fat i os.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Indkøbskurv